חיפוש
תפריט
דף הבית
אודות
צוות
המכון בתקשורת
מחקרים
כתב עת – מודיעין הלכה ומעשה
מחקרי עומק
זרקורים ומבט מעבר לים
תחומי מחקר
מודיעין לאומי
מלחמת חרבות ברזל
עתיד המודיעין
טכנולוגיה ומודיעין
שילוביות
תודעה ודיס-אינפורמציה
מחקר והערכה
איסוף
תרבות מודיעינית
הכשרות וכוח אדם
יחסי מודיעין קברניט
מודיעין לאומי
במת אורח
ניוזלטרים
ארגז כלים לחוקר/ת
קורסים אקדמיים בנושאי מודיעין עסקי ותחרותי
קורסים אקדמיים בנושאי מודיעין צבאי ובטחוני
פודקאסטים מומלצים בנושאי מודיעין
מאגרי מידע שימושיים לאנשי מודיעין
כתבי עת מובילים בתחום המודיעין
רשימת מכוני מחקר העוסקים במודיעין
הטיות חשיבה המשפיעות על עבודת המודיעין
התמודדות עם הטיות קוגניטיביות
מודקאסט
ימי עיון וכנסים
סיכומי כנסים וימי עיון
סרטוני ימי עיון וכנסים
ביקורת ספרים
המרכז למורשת המודיעין
אתר המרכז למורשת המודיעין
מרכז המידע למודיעין ולטרור
הספריה
יצירת קשר
English
About
המכון בתקשורת
דף הבית
המכון בתקשורת
AI needed to vet 100 billion cyber threat items per day
מאת:
ניקול נגבי
תאריך: 03/12/2020
כתבה באתר Jpost על תובנות מהכנס "סייבר, דיגיטל ובינה מלאכותית" שהתקיים במסגרת פעילות המכון לחקר המתודולוגיה של המודיעין.
כתבה באתר החדשות Jpost על תובנות שעלו מהכנס "סייבר, דיגיטל ובינה מלאכותית" שהתקיים במסגרת פעילות המכון לחקר המתודולוגיה של המודיעין.
קישור לכתבה
חזרה
אולי יעניין אתכם לקרוא גם
Shin Bet deputy chief R: Mossad, Shin Bet, IDF borders may need redo
כתבה שעלתה בJpost ועסקה במאמר שפורסם לאחרונה במסגרת המכון לחקר המתודולוגיה של המודיעין. המאמר המדובר הינו המאמר על "מנהיגות תחת אש השילוביות", אותו כתב סגן ראש השב"כ, ר'.
קרא עוד
ראש אמ"ן: "קפיצת מדרגה ביכולתנו המודיעינית"
כתבה אשר פורסמה בעיתון "ישראל היום", עסקה בכתב העת השישי של המכון, "מודיעין הלכה ומעשה - מודיעין רב תחומי" ובמאמרו של ראש אמ"ן, האלוף תמיר היימן, הפותח את כתב עת זה.
קרא עוד
ראיון עם ד"ר ורה מיכלין-שפיר בהמשך לכנס של המכון על השפעה זרה בתהליכי בחירות
ראיון בתכנית הרדיו "רצועת הביטחון" בגל"צ עם ד"ר ורה מיכלין-שפיר בהמשך להשתתפותה בכנס "השפעה זרה דיגיטלית על תהליכי בחירות" שערך המכון לחקר המתודולוגיה של המודיעין בשיתוף עם ישראל דיפנס.
קרא עוד
תיקון כשלי המודיעין מחייב רפורמה נרחבת, לא עוד מחלקת בקרה
מוזמנות ומוזמנים לקרוא מאמר דעה מאת אל"מ (מיל.) ד"ר עופר גוטרמן וסא"ל (מיל.) דודי סימן טוב שפורסם לאחרונה באתר 12N. במאמר, מביעים השניים את התנגדותם להצעת החוק להקמת מחלקה "איפכא מסתברא" תחת ראש הממשלה, שתהיה אחראית "לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית מגופי המודיעין". במקום זאת, הם מציעים מהלך כפול - מהצד האחד הקמת מסגרת מודיעינית לאומית חדשה, במתכונת מצומצמת, ומהצד השני חיזוק של מסגרות הניהול המשותפות בתוך קהילת המודיעין.לפי הצעתם, המסגרת החדשה - רשות לאומית למודיעין - תוגדר כמעריך הלאומי וכגוף האמון על קביעת מדיניות ופיקוח על ארגוני המודיעין בישראל. הרשות תהיה אחראית על גיבושה של הערכת מודיעין לאומית עצמאית, תוך שיקוף והבלטה של מחלוקות הערכתיות בין הארגונים השונים בפני מקבלי ההחלטות, ומכל מקום לא תהווה חסם בפני ארגוני המודיעין שימשיכו להעביר את הערכותיהם באופן בלתי אמצעי למקבלי ההחלטות. בנוסף, היא תחזיק בכמה סמכויות אסדרה: קביעת סדרי העדיפויות במשימות ובחלוקת המשאבים של המודיעין, אסדרת הטיפול בסוגיות אסטרטגיות שכיום המודיעין אינו מטפל בהן (דוגמת אתגר ההשפעה הזרה), תיקוף ועדכון חלוקת האחריות בין ארגוני המודיעין, קידום כללי אתיקה וסטנדרטים מקצועיים ואכוונת מו"פ מודיעיני ארוך-טווח. לדבריהם, הרשות החדשה צריכה לקבל מעמד סטטוטורי עצמאי מעוגן בחקיקה, וכדי להתמודד עם סכנת הפוליטיזציה ביחסים עם הדרג המדיני, העומד בראשה יהנה ממעמד עצמאי בדומה למבקר המדינה, נגיד בנק ישראל או היועץ המשפטי לממשלה. במקביל למהלך זה, הם טוענים שארגוני המודיעין צריכים כבר כעת לשפר את ההתנהלות הפנימית המשותפת שלהם, ולהקים מנגנונים לניהול המשותף של היבטי בניין והפעלת כוח מודיעיני. זאת כשהאתגר הניהולי הראשי שניצב לפתחם של ראשי הארגונים, הוא להתקין מנגנונים אלו תוך שמירה על האיזון הנכון בין הידוק שיתופי פעולה ושילוביות במקומות הדרושים, לבין טיפוח תחרות בריאה ותרבות של ויכוח ופלורליזם.
קרא עוד
מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים במייל עם מאמרים חדשים
דוא"ל
*