זרקור - ביקורת מאמר - מפת דרכים למיצוי אוסינט משולב בינה מלאכותית בקהילת המודיעין האמריקנית.

תאריך: 11/03/2022
מאת: עופר גוטרמן ועילי מנחם

בינואר פרסם מכון המחקר CSIS מאמר המסכם עבודת מחקר שביצע המכון בנושא מצב השימוש הקיים והעתידי של קהילת המודיעין האמריקנית במודיעין גלוי. המאמר משתלב בשורת פרסומים מהשנים האחרונות, הדנים בעליה החדה בחשיבותו של המודיעין הגלוי, ודוחקים בקהילת המודיעין האמריקנית לתרגם הבנה זו לשינויים מהמעלה הראשונה בתהליכי העבודה. יתרונו וחשיבותו של המאמר הנוכחי בניתוח מעמיק של הנושא, הכולל סקירת ספרות רחבה וראיונות עם עשרות אנשי מודיעין מכהנים, לצד פירוט של תוכנית קונקרטית ומדורגת להטמעה רחבה של אוסינט משולב טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה, בעבודת המודיעין.

המאמר המלא

אולי יעניין אתכם לקרוא גם

תוכנית המרגלים הרוסים בכיסוי עמוק: בין עבר לעתיד

מאת: שובל בן יאיר
רבים בעולם מכירים את הסדרה "האמריקאים," אבל לא בהכרח את תוכנית היומינט עליה הסדרה מבוססת. מדובר על תוכנית הבלתי-חסויים (illegals), תוכנית מיוחדת שפועלת ברחבי העולם תחת גופי המודיעין הרוסים ומכשירה אנשי מודיעין לפעול במדינות זרות תחת זהות בדויה. בדומה לפעילויות יומינט רבות, העידן הדיגיטלי מערים קשיים רבים גם על תכנית הבלתי-חסויים, לכן בעיני המערב התוכנית הזו מיושנת ומעידה על רמה טכנולוגית נמוכה של הרוסים. הדעה הרווחת במערב הייתה שהרוסים הפסיקו את התוכנית הזו, עד שבשנת 2010 הדעה הזו הוכחה כשגויה כאשר עשרה סוכנים נחשפו ונעצרו בארה"ב על-ידי ה-FBI.
הזרקור נכתב בהשראת המאמר "תכנית הבלתי-חסויים של המודיעין הרוסי: נכס מתמשך" מאת קווין רייהל, שהתבסס בין היתר על מקורות רוסיים כמו עריקים ובכירי מודיעין לשעבר. בנוסף, חלקים מהזרקור מבוססים גם על מחקרים שעוסקים בתרבות אסטרטגית רוסית.
קרא עוד